Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τεχνολογική ευκολία - πνευματική αποβλάκωση!

    Ο Σωκράτης μας λέγει ότι ο προφορικός λόγος είναι ανώτερος από τον γραπτό, δεν άφησε τίποτα γραπτό. Για αυτόν έγραψε ο Πλάτωνας και μας εξηγεί γιατί το πιστεύει αυτό. Όπως και ο Πυθαγόρας, ο Απολλώνιος οΤυανεύς, ο Χριστός, δεν έγραψαν τίποτα. Άλλοι έγραψαν για αυτούς.
   Αναφέρει λοιπόν ότι ο γραπτός λόγος θα φέρει χαλάρωμα στο μνημονικό εκείνων που γράφουν, γιατί θα αδιαφορίσουν να εξασκήσυν το μυαλό τους.Αυτό που οι μαθητές θα αποκτήσουν είαναι σοφία για τα μάτια του κόσμου, όχι αληθινή και σωρεύοντας γνώσεις χωρίς να μαθητέψουν σε δάσκαλο θα φανταστούν ότι έχουν μυαλό ενώ δεν έχουν καθόλουκαι θα γίνουν δοκησίσοφοι.
  Φανταστείτε λοιπόν , τώρα , την σημερινή εποχή , με το computers , τα smartphones, και ότι άλλο τεχνολογικό επίτευγμα έχει εφευρεθεί για την ευκολία του ανθρώπου πόσο συμβάλλει στην αποχαύνωση του ανθρώπου. Αναζητώντας ευκολίες για να μην κουράζει ο άνθρωπος το μαυλό του και το σώμα του.
  Δυστυχώς , ο τεχνολογικός πολιτοσμός ξεπέρασε τον πνευματικό εδώ και κάτι δεκαετίες. Τα τεχνολογικά προιόντα χρησιμοποιούνται συνεχώς ξεπερνώντας κάθε μέτρο. Η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιούνται όσον το δυνατόν λιγότερο και μελέτη των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και ιστορίας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μλέτη και συζήτηση με φίλους και συγγενείς όλων αυτών. Έτσι θα επηρρεάζεται ο κύκλος σας και σιγά σιγά θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Μην περιμένετε Μεσσίες και ανατροπές σε μια δυο μέρες. Χρόνοσ χρειάζεται και αλλαγή από μέσα μας. Ο Σωκράτης έλεγε ότι για να αλλάξεις τον κόσμο , πρέπει να αλλάξεις εσύ ο ίδιος πρώτα.