Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πως η προετοιμασία της Ελληνικής επαναστάσεως επαναλαμβάνεται σήμερα- (παρατηρήσεις- σημάδια)

    Όλοι όσοι τέλειωσαν το σχολείο μέχρι το 2000 περίπου, μαθαίναμε σχετικά καλά την ιστορία της ελληνικής επαναστάσεως. Φυσικά όλο  πρέπει να την μελετάμε εκτός σχολείου φιατί υπάρχουν πολλά που δεν μας μαθαίνουν, ε'ιτε από άγνοια , είτε επίτηδες.
    Σχετικά με τα σημάδια πριν από την επανάσταση. Η γνωστή ρήση του Αλή πασά , ότι " Εσείς οι Έλληνες, μπρε, κάτι μεγάλο έχετε στο κεφάλι σας. Δεν βαπτίζετε πια τα παιδιά σας Γιάννη, Πέτρο, Κώστα, παρά Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Αριστείδη! Σίγουρα κάτι μαγειρεύετε".
Επίσης, τα καράβια των Ελλήνων εκείνης της εποχής άρχισαν και τα έβγαζαν με αρχαία ελληνικά ονόματα και όχι με χριστιανικά.
   Η μεταστροφή αυτή φυσικά, δεν έγινε εν μία νυκτί. Υπήρξε ο διαφωτισμός από τους Έλληνες της διασποράς. Οι οποίοι Έλληνες διαφώτισαν την Ευρώπη πρώτοι, ξεκινώντας λίγα χρόνια πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΠΛήθωνα Γεμιστό. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλης ανάρτησης. Οπότε , παρατηρούμε ότι έχουμε μια αφύπνιση στο εσωτερικό της ψυχής των Ελλήνων , στο DNA θα μπορούσαμε να πούμε, και αναζλητηση της χαμένης ταυτότητας τους από το παρελθόν , τα αρχαία χρόνια , μετά από τόους διωγμούς και Ρωμαική αυτοκρατορία. Έτσι, σε αυτή την επαναφώτηση το πρώτο που κάνουν είναι να δώσουν Ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους. Άρχισαν να διαβάζουν , να μελετάνε , να νοιώθουν Έλληνες.
 Εδώ, ερχόμαστε στο σήμερα. Από την δεκαετία του 1990, και όχι τα τελευταία χρόνια μόνο, χάρη σε κάποιυς πρώιμους αφυπνισμένους , την κατάλληλη χρονική στιγμή,  πολλοί Έλληνες δίνουν στα παιδιά τους αρχαία ελληνικά ονόματα. Όσοι έχουν παιδιά μπορούν να το διαπιστώσουν στο σχολείο των παιδιών τους. Ακούς πλέον ονόματα όπως, Απόλλων, Αχιλλέας, Φίλιππος, Ανδρομέδα, Λήδα, Λυδία, Μενέλαο, βλέπεις τα παιδάκια να διαβάζουν ελληνική μυθολογία, ιστορία, να ταυτίζονται με τους Έλληνες ήρωες. Κάτι έχει ανάψει στους Έλληνες όλων των ηλικιών και δεν πρόκειται να σβήσει εάν δεν τελειώσει η επανάσταση του 1821. Ξεκίνησε τότε αλλά δεν τελείωσε. Έφυγαν οι Τούρκοι και ήρθαν οι μεγάλες δυνάμεις. Ακόμα υποτελείς είμαστε, όπως όλος ο πλανήτης
    Πιθανότατα, ήρθε η ώρα το 2021 να γίνει η τελική απελευθέρωση , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Δεν περιμένουμε  κανένα Μεσσία να μας σώσει. Ότι, και να γίνει είμαστε ΜΟΝΟΙ μας, και μόνοι μας θα ελευθερωθούμε. Αυτή είναι η μόνη λύση. Ατομικά ο καθένας θα επηρρεάσει την οικογένεια του, τους φίλους του και σιγά σιγά θα γίνει αυτό που πρέπει. Αργά και σταθερά , δεν περιμένουμε καμία βοήθεια από μεσάζοντες, και αναπτύσσοντας τους εαυτούς μας. Ο καλύτερος τρόπος είναι η μελέτη. Η μελέτη των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων για την ανάπτυξη την ψυχή μας και μελέτη της ιστορίας για την πραγματική αλήθεια. Μόνο μέσω από την ατομικότητα και όχι εντάξεις σε οργανωμένες ομάδες ομάδες ή κόμματα κτλ. Γιατί η ελληνική ψυχή είναι πιο μεγάλη και δυνατή από όσο φαντάζεστε (άλλο θέμα αυτό).
  Οπότε, γρηγορείτε, για να γίνουν τα γεγονότα σύντομως, αλλιώς, θα αργήσουν να γίνουν.